joi, 21 aprilie 2016

GUVERNUL SUA SPRIJINĂ PROIECTUL DE MICRO-REŢEA INTELIGENTĂ AL UNIVERSITĂŢII POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI

20 aprilie 2016

Ambasada SUA este încântată să anunţe, ca parte a sprijinului continuu oferit Guvernului României, că Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) a acordat astăzi Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) o finanţare pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. Acesta va evalua viabilitatea tehnică, economică şi financiară a implementării unui proiect pilot de micro-reţea inteligentă în campus. Universitatea Politehnica din Bucureşti este cea mai veche, mare şi prestigioasă universitate tehnică din România şi are 30.000 de studenţi şi 3.000 de angajaţi.
Acordul de finanţare a fost semnat la UPB de către Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, şi Mihnea Costoiu, preşedinte şi rector UPB. „Folosind cele mai noi tehnologii de reţele inteligente şi pentru construcţii inteligente, Universitatea Politehnica din Bucureşti îşi va putea gestiona mai bine energia, întreţinerea şi costurile de operare”, a spus ambasadorul Hans Klemm.
UPB intenţionează să implementeze proiectul de micro-reţea inteligentă în tot campusul, ceea ce va reduce costurile anuale ale energiei şi emisiile de gaze cu efect de seră ale universităţii. Rectorul Mihnea Costoiu a declarat: „Acordul semnat astăzi, prin care se va implementa un sistem de gestionare a energiei similar celui unui oraş inteligent, ne oferă oportunitatea de a ne alătura unui grup restrâns de universităţi europene care au început să implementeze un astfel de concept ambiţios. Este primul pas în colaborarea cu Guvernul SUA pe care dorim să o dezvoltăm şi mai mult.”
Studiul de fezabilitate va evalua oportunităţile de extindere a capacităţii de generare de energie, de aplicare a trigenerării şi de diversificare a resurselor energetice. În plus, el va analiza adăugarea de sisteme de stocare a energiei termale şi electrice, precum şi maximizarea utilizării de tehnologii pentru construcţii inteligente. Studiul va include un audit energetic, o analiză a impactului asupra mediului, un plan preliminar al micro-reţelei inteligente şi o analiză a impactului economic, financiar şi de dezvoltare al proiectului.
Proiectul va utiliza tehnologii precum motoarele pe gaz, iluminatul eficient energetic, sisteme de gestionare a distribuţiei şi întreruperilor, măsurare avansată, sisteme fotovoltaice pentru acoperişuri şi sisteme de stocare a energiei termale şi pe baterie. Studiul va fi efectuat de E3 International, LLC din Bethesda, Maryland, firmă de consultanţă în domeniul eficienţei energetice şi al energiei regenerabile, care va suporta o parte din costurile studiului (125.854 de dolari din costul total de 506.516 dolari).   

Public Diplomacy – Press Office
U.S. Embassy-Bucharest
Tel: 004(0) 21 200 3698
Fax: 004(0) 21 2 00 3723

Niciun comentariu: