duminică, 12 aprilie 2020

Reglementarile Coronavirus sunt neconstitutionale. Beate Bahneranunta , o actiune pentru revizuirea standardelor . de Fortunat Reiser


Reglementarile Coronavirus sunt neconstitutionale
 Beate Bahneranunta  o  actiune  pentru  revizuirea  standardelor

de Fortunat Reiser

Un articol din 4.4. 2020 tradus din limba germana




Beate Bahner, avocat specializat in drept medical din Heidelberg, anunta o actiune pentru controlul standardelor impotriva Regulamentului Corona din Baden-Württemberg:
Masurile luate de guvernul federal si de guvernul de stat sunt neconstitutionale in mod flagrant si incalca un numar mare de drepturi fundamentale ale cetatenilor din Germania intr-o masura fara precedent.
Aceasta este valabil pentru toate regulamentele din cele 16 de state federale.
In special, aceste masuri nu sunt justificate de Legea privind protectia infectioasa, care a fost revizuita cu mare graba cu doar cateva zile in urma.
Restrictiile de ls sfarsitul saptamanii si interdictiile de contact bazate pe cele mai intunecate scenarii de model, fara a lua in considerare in mod obiectiv opiniile expertilor critici si inchiderea completa a intreprinderilor si a magazinelor fara nicio dovada a riscului de infectie de catre acestea sunt vadit neconstitutionale.

Cifrele si statisticile disponibile arata ca infectia cu corona este inofensiva,  sau,  probabil, a disparut deja  si  prin urmare, nu reprezinta o amenintare grava pentru publicul larg.
Pe de alta parte, este urgent sa se examineze grupurile vulnerabile ale persoanelor in varsta si ale celor care sufera de boli preexistente, adica aproximativ 4,5% din populatie.
Aceste persoane trebuie protejate prin masuria decvate, atat de guvern, cat si de grupurile vulnerabile:
de exemplu, prin intermediul unor ecluze din casele persoanelor in varsta, prin intermediul unor informatii privind caile de transmitere  (numai prin infectarea cu picaturi) prin masuri de igiena si de control al distantei si  in special, prin masuri de protectie autonome pentru aceste persoane vulnerabile pentru aceste persoane vulnerabile in timpul saptamanilor epidemiei. Personalul medical din clinicile, cabinetele medicale, casele de batrani si servicii de ingijire medicala trebuie sa dispuna de toate materialele necesare, la care guvernul federal nu a reusit pana in prezent!

Beate Bahner a declarat ca va merge pana la Curtea Constitutionala Federala:

Deoarece masurile radicale ale guvernului,  de interzicere a iesirii si a contactelor pentru 83 de milioane de oameni si paralizarea a aproape intregii economii pe parcursul mai multor saptamani nu se datoreaza dezvoltarii nici cifrelor,  nici studiilor, nici nu sunt justificate de experienta din trecut.
Pe de alta parte, masurile cu adevarat necesare inca nu au fos tpuse in aplicare, dupa cum arata numeroasele plangeri din partea clinicilor, caselor persoanelor in varsta si cabinetelor medicale.
De asemenea, este nevoie de mai multe teste pentru persoanele cu contact semnificativ cu grupul de risc:
Acestea sunt persoane care ingrijesc si membri ai familiei, inclusiv copii care doresc sa viziteze rudele mai in varsta.
Trebuie sa testam urgent angajatii supermarketurilor, care sunt in contact cu sute de persoane in fiecare zi.

De asemenea, este necesar sa  se efectueze prelevarea aleatorie de probe din populatie, pentru a determina numarul real, probabil de multe ori mai mare, de infectii si  prin urmare,  procentajul real,  probabil de multe ori mai mic, al celor grav  si celor mai gravi bolnavi de virusul corona.
Proportia cursului fatal al COVID-19 a fost estimata de experti la doar 0,1%, comparabil  cu o epidemie grava de gripa.
Este nevoie urgenta de autopsia persoanelor care au murit la/cu corona pentru a se stabili cum au murit efectiv acesti oameni mai in varsta cu un numar mare de boli.
Avem nevoie, de asemenea, de o evidenta echitabila a deceselor, deoarece aproximativ 2.500 de persoane mor in fiecare zi, aproximativ 900 dintre acestia in centre de ingrijire in fiecare zi.
In Germania,  900.000 de persoane mor in fiecare an!
Prin urmare, avem nevoie de o abordare stiintifica adecvata si de informatii adecvate pentru oamenii!

In special, ministrul federeal al sanatatii, dl Spahn, trebuie in sfarsit sa ia masuri, care pana acum au fost neglijate, pe care ministerul sau a fost obligat sa le ia in versiunea reformata a Legii privind protectia infectioasa.
Furnizarea imediata a dispozitivelor medicale necesare, diagnosticarea de laboratoare, a mijloacelor auxiliare, precum si furnizareae chipamentului individual de protectie si a produselor dezinfectante!
Inchiderea, o masura unica in ultimii 70 de ani si la care Legea privind protectia infectioasa nu da dreptul in mod expres, incalca grav principiul constitutional al proportionalitatii si obligatia constitutionala a statului de a proteja libertatile si sanatatea cetatenilor.
Acest act al guvernului distruge toate principiile constitutiei noastre si ale statului nostru de drept, pe care le-am sarbatorit cu atata mandrie in urma cu doar cateva luni, la aniversarea celor  70 de ani de la legea de baza.

Beate Bahner:
„Sunt cu adevarat ingrozita si nu vreau sa fiu acuzata ca nu am actionat in calitate de avocata si ca nu apar statul de drept cu toate mijloacele de care dispun! Consecintele inchiderii activitatii pentru societatea, economiea, democratie si in special, pentru sanatatea oamenilor,  vor fi devastatoare!“

Avocata declara ca aceasta oprire trebuie incheiata imediat!

Beate Bahner a primit o licenta de avocat aacum 25 de ani si este proprietara firmei specializate de avocatura BAHNER din Heidelberg.
 Ea a avut succes la Curtea Constitutionala Federala de trei ori cu plangerile sale constitutionale pentru incalcarea libertatii profesiei.

Beate Bahner a scris cinci carti medicale si numeroase eseuri si articole. Ultima carte ei se ocupa cu subiectul Legii combaterii coruptiei in sistemul de sanatate.



Nota traducatorului:

Dupa publicarea textului plangerii, se pare ca biroul procurorului din Heidelberg a deschis o ancheta penala impotriva ei:

„Ar fi apelat la rezistenta impotriva regulamentelor corona statale si in plus, ar fi apelat la manifestatii peste tot in tara in public pe pagina sa web.“

De asemenea, pagina sa http://www.beatebahner.de/ este inchisa.

Scrisoarea sa fusese publicata si la aceasta pagina si acuma a fost indepartata „in baza unor argumente juridice“:


Articol realizat de Fortunat Reiser, sociolg elvetian si voluntar  la A.O.N.G.T.R.

Niciun comentariu: