sâmbătă, 20 iulie 2024

Lansare de carte la libraria St.O..Iosif, El Camino - Da-ti timp, autor: Elvira Pasargiu, Ed. CREATOR - vineri 19 iulie 2024

 El Camino - Da-ti timp

de Elvira Pasargiu


Deși, în general, prin Camino de Santiago se înțelege traseul printre Munții Pirinei, traseu care vine din Franța și duce la mormântul Sfântului Iacob, însă în ziua de azi există mai multe trasee care duc la același mormânt. Acest traseu are două părți, una care traversează Pirineii prin Navarra și poartă numele de Camino navarro, sau cea care îi traversează prin Aragona, cu numele de camino aranoges. Punctul de întâlnire al celor două trasee este la Puente de la Reina, tradus în română Podul Reginei. După acest punct, cele două trasee merg mai departe spre Galicia, prin La Rioja și Castilla Leon.

Pe care traseu si ce a facut autoarea cartii, pe acest drum, ramane sa descoperim, in ceea ce a scris in :

El Camino - Da-ti timp .


Nu am citit-o, dar partea din titlu care spune : Da-ti timp, m-a vulnerabilizat putin. Probabil de la trilogia TIMP LIPSA si de la motivatia alegerii acestui titlu.



...in rest, ce sa va mai spun, eu, sincer, nu m-as duce pe jos atata amar de vreme. O fi bun pentru sanatate, regasire, cautarea  scopului in viata si alte cele, dar nici odihna sau starea de repaus nu este atat de... toxica. Parerea mea!

Ii urez succes, Elvirei Pasargiu si cred ca pentru generatia tanara,  poate fi un exemplu extraordinar. ( ...au fost foarte multi tineri la lansare!)



Niciun comentariu: