vineri, 7 iulie 2023

Istoria se scrie sub ochii nostri. La multi ani, domnule Constantin Balaceanu-Stolnici!

 

    La 100 de ani de la nasterea  Academicianului Constantin Balaceanu-Stolnici, Academia Romana, si-a pus din nou straie de sarbatoare si intr-o atmosfera extraordinara, ieri, in Aula,  i-a urat, un: La multi ani si viata lunga! ...urare, la care toti cei prezenti au rezonat. 

    Despre viata si activitatea domnului Academician Constantin Balaceanu-Stolnici, nu cred ca as mai putea spune ceva nou, in momentul de fata. La fel ca toti cei care am participat la eveniment, am simtit, puterea unor cuvinte, care au razbatut timpul si pe ici pe colo (... in partile esentiale) au schimbat istoria. 



    Ceea ce insa se stie mai putin, este faptul ca intreg acest eveniment, cu o incarcatura sufleteasca enorma, a fost pus la cale si sustinut puternic de dl. dr. psiholog Mihai Copaceanu, un tanar, la inceput de drum, plin de energie si caruia, ii multumesc personal pentru privilegiul de a ma fi invitat, alaturi de preot dr. Laurentiu Nistor. 

    Lansarea volunului omagial : Constantin Balaceanu-Stolnici  -  la 100 de ani, lucrare publicata de Editura Academiei Romane si alcatuita de Mihai Copaceanu, a marcat o noua abordare in tehnica gestionarii relatiilor interumane. Ultimii ani au fost literalmente dedicati, dezbinarii si distrugerii relatiilor dintre oameni. Criza de sistem, a ajuns intr-o faza noua. Interactiunea de ieri, cu Academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici si continutul cartii lansate,  au fost o lectie de supravietuire a spiritului si de perpetuare a nevoii de a  ramane uniti in jurul valorilor noastre autentice. Acesti oameni, pot coagula, in jurul lor, miscari de anvergura si pot polariza societatea ghidand-o spre mantuire.


    Discursul d-lui Academician Ioan  Aurel Pop, presedinte Academiei Romane, impecabil - ca de obicei - a deschis acest eveniment si  Corul TRONOS, al Patriarhiei Romane, condus de Arhidiaconul Mihail Buca, a  incheiat, intr-o atmosfera incendiara serbarea  celor 100 de ani ai Academicianului Constantin Balaceanu-Stolnici.


Evenimentul integral il gasiti pe linkul de mai jos, prin bunavointa 
Universitatii Ecologice Bucuresti


Din partea noastra, preot dr. Laurentiu Nistor si dr. ing. Claudiu Oteleanu, viata lunga si cel mai calduros : 

La multi ani!



Niciun comentariu: