miercuri, 2 martie 2022

Conferinta internationala Stiinta si Inovare, Romania, 2022

 

Asociatia  pentru Promovarea si   Implementarea Strategiilor  Educationale, Bucuresti, Romania,

si

Universitatea REALD, Vlore,  Republica Albania

organizeaza sambata, 5 martie 2022, la  ora 10.00, in sediul Primariei Brasov,  o  intalnire intre Primarul Brasovului, dl. Allen Coliban si   persoane din mediul academic, politic si de afaceri din Republica Albania.

Consilierul prim-ministrului Albaniei pentru relații internationale, dl Fate Velaj,  doreste sa-i inmaneze d-lui Primar al Brasovului,  Allen Coliban, o scrisoare din partea  Primarul Gjirokastrei, Republica Albania.  

Din delegatia albaneza mai fac parte :

Prof. Univ. Serrik MUSKAJ, CEO Universitatea REALD, Vlore, Republica Albania;

Prof.Univ. Dr. Myzafer ELEZI, Rector  Universitatea REALD , Vlore, Republica  Albania;

D-na. Evgjeni Muskaj, Universitatea REALD, Vlore, Republica Albania;

Dl.  Fate Velaj - consilierul prim-ministrului  Rep. Albania pentru relații international;

Reprezentanti ai Parlamentului din Rep. Albania si ai mediului de afaceri albanez;

In continuare, incepand cu ora 11.30,  in Complexul Kronwell, are loc prezentarea Asociatiei  pentru Promovarea si   Implementarea Strategiilor  Educationale, Bucuresti, Romania, partenerilor din Republica Albania, prezentarea unor proiecte comune, prezente si viitoare.

In cadrul acestei intalniri se doreste initierea unor proiecte cu Universitatea REALD, Vlore -  Republica Albania, diseminarea rezultatelor Conferintei Internationale Stiinta si Inovare 2021, desfasurata la Vlore – Republica Albania in decembrie 2021, informatii despre Asociatia  pentru Promovarea si   Implementarea Strategiilor  Educationale, Bucuresti, Romania,  o prezentare a Federatiei Internationale pentru Promovarea Multidisciplinaritatii in Stiinta si o conferinta de presa in care invitatii vor raspunde la intrebarile adresate de presa prezenta.

Din Brasov, vor fi prezente, la intalnire, persoane din mediul academic brasovean, din mediul de afaceri, politic si reprezentanti ai unor ONG-uri. 

Scopul acestei conferințe este de a consolida, sprijini și încuraja cercetarea în domeniile abordate la nivelul Universității Reald- Vlorë.

Conferința îngăduie prilejul să ne cunoaștem, să tratăm teme / preocupări comune și suntem convinși că o să analizați pertinent și echilibrat aspecte importante și sensibile specifice domeniilor noastre de cercetare, dezvoltare și inovare.

Obiectivul conferinței este de a reuni oameni de știință, cercetători, cadre didactice, oameni de afaceri si reprezentanti din mediul politic cu reputație internațională care vor schimba idei și vor împărtăși o parte din experiența lor, dar și rezultatele cercetării în mai multe domenii.

La ora actuală , cercetarea și inovarea au o importantă dimensiune transnațională, transferabilă de la o societate la alta.

Deși soarta științei preocupă în mod sistematic o comunitate relativ restrânsă, știința este o prezență semnificativă în viața cotidiană.

Acest eveniment, organizat de Asociatia  pentru Promovarea si   Implementarea Strategiilor  Educationale, Bucuresti, Romania, debuteaza la Bucuresti, in 4 martie 2022, incepand cu ora 10.00, cu o intalnire intre oameni implicati in viata culturala si educationala din Romania.

Dintre moderatorii prezenti la intalnire, din partea romana,  fac parte: Rodica Barbuta IECM,  fundația MATCA 2000; Doina Sabina Mesteru IECM fundația MATCA 2000; Adrian Bănuță IECM, jurnalist; profesor universitar, Aurelia Curaj medic, fundația Geron; dipl. Radu Gabriel; dr.ing Paul Fisher, director executiv fundația Medicina și Muzica; dr.Larisa Marciuc MATCA 2000;psih. Roxana Ilie ;  Ana Bontea jurist reprezentat 16 ani în CESE la Bruxelles și Departament juridic în Consiliul IMM urilor; Cristina Leucuta reprezentant al consortiilor de clusterele pentru proiecte; psih. Geanina Florina Radu Seicaru; dr. ing. Sorin Dobarcianu;  ing. George Ene, antreprenor, construcții civile și structurale, consultanta in afaceri; Flavius Mielu, antreprenor, formator pentru meserii din domeniul constructiilor; Nidal Chabrouni, medic antreprenor patronul hotelului Labirint Boutique Hotel; Chouk Yolla Chabrouni medic specialist și chirurg;Conf. univ. dr. Mircea Slavila; lect.univ.dr. Carmen Murariu; prof. Manuel Velicu; dr. ing. Claudiu Oteleanu; dr. Bogdan Constantin Romeo Stolica;   s.a.

In dupa amiaza zilei de 4 martie 2022, delegatia albaneza si gazdele din partea romana, se vor deplasa  la Centrul Medical HYGEEA, Bucuresti, unde, intr-o atmosfera festiva, va fi lansat Abstractul Conferintei Internationale Stiinta si Inovare 2021, desfasurata la Vlore – Republica Albania in decembrie 2021.


Organizatii implicate in organizarea acestui eveniment:

Universitatea REALD, Vlore,  Republica Albania

Asociatia  pentru Promovarea si   Implementarea Strategiilor  Eucationale, Bucuresti, Romania

 


Niciun comentariu: