miercuri, 26 decembrie 2018

2018 - un an greu



 Este anul in care s-a realizat participarea A.O.N.G.T.R., la primul seminar Erasmus+, pe tema antreprenoriatului social: 
USSE+ desfasurat in Cipru.





***
Este anul in care am lansat Egocentric, poezii, vol. 1, ed. Libris




***
Este anul in care s-a lansat nr. 1 al revistei: 
Cercetari de Logica Juridica
ed. Napoca Star. 



Presedintele de Onoare al publicatiei:
Cercetari de Logica Juridica,  
Academician Alexandru Surdu.




***
Este anul in care F.J.T. 
( Federatia Judeteana a Organizatiilor Nonguvernamentale de Tineret Brasov), 
si-a ales noul presedinte, in persoana lui 
Manuel Velicu.



***
Este anul in care sociologul elvetian Fortunat Reiser, isi incepe stagiul de voluntariat la A.O.N.G.T.R. si publica primul articol, integral in limba romana intitulat:
Elveția și România în contextul marelui 
Război Cultural Mondial în Europa 
în Anul 2018

Câteva contextualizari istorice, sociopolitice și religioase cu privire la mentalitea și identitatea culturală a Bătrânului Continent.   
Punctul de vedere al unui elvețian creștin-conservator cu prilejul referendumului pentru familia tradițională în România.



***

Este anul in care programul de asesoriat juridic derulat de A.O.N.G.T.R. inregistreaza 20 de persoane care au apelat si au beneficiat de pe urma acestui proiect.

***

Este anul in care F.J.T. , impreuna cu 
Dionysios Passas, 
realizeaza CD-ul : I AM HERE  si videoclipul : 
Tell me my friend. 
Ambele, atat CD-ul cat si DVD-ul sunt distribuite in Olanda.



***

Este anul in care i-am pomenit pe o parte dintre cei cu care am lucrat, 
la care am tinut si astazi nu mai sunt printre noi:
Mihaela Popa


si Valerica Vatafu


***

Este anul, in care,  ajung in Slatina, la statuia lui Eugen Ionescu.
Eugen Ionescu (n, SlatinaRomânia – d. , ParisRepublica Franceză), cunoscut în afara României sub numele de Eugène Ionesco, conform ortografiei franceze, a fost un scriitor de limbă franceză originar din România, protagonist al teatrului absurdului și membru al Academiei Franceze (fotoliul nr. 6)


***


Colaborarea cu Deutsche Welle in 2018 : 
ca de obicei in ultimii ani. 
Sa rememoram, totusi,  
evenimentele mai  importante ale ultimilor 10 ani.

.....................................................

"Cezar Salahor ( Republica Moldova) la radio JoyArt despre situatia din Georgia (11.08.08)

Ieri 11.08.2008 prezentatorii postului de Radio JoyArt ,  au pus în discuţie problemele legate de conflictul ruso-georgian. Astăzi, 12 august, la orele 14.00 acest post va transmite în direct informaţii despre acţiunea de protest organizată de opoziţia creştin democrată faţă de invazia forţelor militare ruse în Georgia. [...]
Sursa


http://blogosfera.md/view-post-v-34066-0-romana.html
2008-08-12 05:08:20
"
...............................................................

Buna Ziua Brasov

Azi se deschid cursurile 

Școlii de Jurnalism

Autor: Adina CHIRVASÃ
Publicat la 25 august 2008
30 de tineri aspiranți la o carieră în mass-media vor începe azi cursurile în cadrul Școlii de Vară de Jurnalism, ediția a III-a, organizată de Asociația Tinerilor Ziariști (ATZ) și FJT

30 de tineri aspiranți la o carieră în mass-media vor începe azi cursurile în cadrul Școlii de Vară de Jurnalism, ediția a III-a, organizată de Asociația Tinerilor Ziariști (ATZ) și FJT. Timp de o săptămână, până pe 31 august, ucenicii vor participa la cursuri generale despre jurnalism, cum ar fi istoria și rolul mass media, ținute de oamenii de presă brașoveni sau lectori invitați. În funcție de specializarea pe care au ales-o - , radio, presa scrisă sau televiziune – aceștia vor trebui să redacteze apoi știri, ce vor fi prezentate în cadrul programului. În program mai sunt incluse vizite la redacțiile televiziunilor sau ale cotidianelor locale, conferințe de presă și o seară de film tematic, urmată de discuții. Rezultatele activității lor de o săptămână se vor concretiza în redactarea unui ziar, într-un grupaj de știri radio și un jurnal de știri tv. La absolvirea școlii fiecare participant va putea face dovada experienței acumulate cu ajutorul unei diplome înmânată de reprezentanții Asociației Tinerilor Ziariști (ATZ).

....................................................................................
Un alt proiect de succes, implementat la Liceul Energetic din Brasov:

Scoala Postliceala de Jurnalism 

Intreaga echipa a Scolii este bucuroasa ca ati ales sa studiati cu noi si suntem nerabdatori sa lucram impreuna. Veti intra intr-o echipa formata din profesori si indrumatori ce sunt dedicati celor mai inalte idealuri si aspiratii ale jurnalismului. Consideram ca jurnalismul este o parte integranta - liantul, de fapt - pentru o societate libera, deschisa si bine informata.
Prin alegerea acestei scoli veti deveni parte din ceea ce noi numim un contract. Acest contract ne uneste pe toti pentru atingerea aceluiasi scop: cel de a va oferi cea mai buna oportunitate de a intelege si stapani puterea jurnalismului. Scoala isi va indeplini partea de contract prin reprezentantii sai: jurnalisti si educatori, oferind un curriculum variat si flexibil, impunand cele mai inalte standarde de etica. Ne propunem sa va impunem principiile jurnalistului profesionist. Responsabilitatile voastre includ dorinta de a atinge si mentine excelenta in activitatea pe care o veti desfasura alaturi de noi, comportamentul intr-o maniera onorabila si profesionista fata de Scoala, surse de informatie sau public si mai presus de orice, fata de adevar. Scoala functioneaza cel mai bine atunci cand lucram impreuna intr-o atmosfera de incredere reciproca, respect si profesionalism. 
Scoala de jurnalism nu poate, oricum, sa fie totul pentru cei implicati. Ceea ce promitem este ca vom face tot ce este posibil ca elevii scolii noastre sa aiba acces la ore de curs tinute de personalitati ale zonei in care traim. In mod similar, nu putem promite elevilor un loc de munca dupa absolvire. Multi factori dincolo de controlul nostru vor influenta succesul fiecarui absolvent. Diploma pe care o acordam la sfarsitul celor 2 ani de studiu nu poate garanta - si nici nu trebuie sa va asteptati la asa ceva - succesul profesional imediat sau plasarea in locul de munca "pe care l-ati visat intotdeauna". 
Daca veniti la aceasta scoala cu astfel de asteptari veti reusi doar sa va diminuati sansele de succes, nu veti putea ajunge sa va cunoasteti punctele tari si punctele slabe, veti reusi doar sa afectati relatia cu scoala si colegii. 
V-am scris aceste randuri pentru a va ajuta sa luati decizia care va avantajeaza: cea de a va alatura echipei noastre. Ne propunem ca aceasta scoala de jurnalism sa devina una a intregului sistem mass-media local. Prin intregirea grupului nostru ati acceptat sa participati la realizarea acestui scop. 


............................................................
Stiri, proaspete, in limba romana:


pe www.atz.ro
.....si multe, multe altele!

***


Un an cu bune, cu rele ( ...ohooo!), dar iata-ne si la final. 
Sper intr-un 2019 mai bun!
....si mai ramane:


in rest:
sa auzim numai de bine!

Niciun comentariu: