sâmbătă, 4 mai 2024

4 mai - Ziua STAR WARS!

 


De ce ziua de 4 mai este considerată ziua Star Wars?


    După cum știu majoritatea fanilor, a patra zi din mai, a devenit ziua Star Wars, din cauza expresiei emblematice a francizei: "May the Force be with you"(Fie ca forța să fie cu tine), care este laitmotivul  maeștrilor Jedi. 



Sună similar, astfel data de 4,  a devenit un joc de cuvinte:"May the Fourth be with you" ( Fie ca 4 să fie cu tine). 

    Este „4  mai” o sărbătoare oficială?...Nicidecum!

    Oaspeții Disney pot străbate coridoarele unui distrugător de stele și se vor alătura unei bătălii epice dintre Primul Ordin și Rezistență - inclusiv o confruntare cu Kylo Ren - când Star Wars: Rise of the Resistance s- a  deschis pe 5 decembrie 2019 la Walt Disney World  și  din 17 ianuarie 2020 la Disneyland Resort din California. 



    Cu 14 acri fiecare, Star Wars: Galaxy's Edge la Disneyland Park și Disney's Hollywood Studios, este cea mai mare extindere de teren cu o singură temă a Disney Studio, facuta  vreodată. 

     Legiuitorii din California au votat în 2019,  pentru a transforma oficial data de 4 mai în „Ziua  Star Wars”, după ce Disneyland a deschis Galaxy’s Edge în parcurile sale tematice.

        De unde a aparut expresia „Fie ca 4 mai să fie cu tine”?

        Dacă ai presupune că George Lucas sau echipa de marketing a francizei au venit cu o explicatie inteligentă, ai greși foarte, foarte mult!!!!!


    Potrivit Reader's Digest, meritul pentru jocul de cuvinte îi revine partidului conservator din Anglia, după ce Margaret Thatcher a câștigat alegerile pentru a deveni prima femeie prim-ministru al Regatului Unit, la 4 mai 1979. Partidul,  a tiparit intr-un ziar londonez, un anunț care spunea:"May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!"  (Fie ca 4 mai  să fie cu tine, Maggie. Felicitări! )


    Înainte de a pleca să sărbătorești 4 mai, ești curios dacă tu și vecinii tăi sunteți de aceeași parte a Fortei? 

    Un studiu a stabilit că, în mod ironic, Statul Sunshine din SUA ( ...evident!) este mai interesat de partea întunecată a Forței.


    BestSportsBetting a oferit un studiu distractiv a 50 de state americane, adunând date de căutare pe Google Trends referitoare la caracterele din partea pozitiva a Fortei și caracterele din partea întunecată.  Statul Florida a avut căutări remarcabile pentru Darth Vader și Kylo Ren. Alături de Florida, alte trei state s-au alăturat părții întunecate - California, Vermont și Nebraska.



    Millennium Falcon este o atracție centrală la Star Wars: Galaxy's Edge la Disneyland din Anaheim, California.




    Dacă vrei să te distrezi cu alți fani Star Wars, Florida nu duce lipsă de locuri pentru a sărbători acest 4 mai.

    Evident, locul de top pentru comemorarea filmelor este Disney World's Galaxy's Edge,  din Hollywood Studios. Terenul te transportă în satul Black Spire Outpost de pe Batuu – „o planetă de comerț îndepărtată care acționează ca una dintre ultimele opriri înainte de Wild Space”, potrivit site-ului său.

    Orlando Informer, a spus că parcul va avea oferte de mâncare și băuturi cu tematică Star Wars, pe perioadă limitată, disponibile din 4 mai până pe 31 mai.


Războiul Stelelor preia centrul orașului cu Festivalul 4 mai 

    Forțele galactice s-au unit în centrul orașului Panama pentru Festivalul de 4 mai, inspirat de Ziua Star Wars.

    Dar dacă Disney World se află într-o galaxie foarte, departe, iată 10  opțiuni care ar putea fi mai locale pentru tine:


1. Phantom Menace revine pe marele ecran - Selectați cinematografe AMC

2. Ziua Star Wars la CMON - Muzeul Copiilor Golisano din Napoli

3. May the 4th Brewery Crawl - Wops Hops Brewing, Sanford

4. May the Fourth Be With You, - Eight-Foot Brewing, Cape Coral

5. May the Fourth Be With You! - Muzeul Descoperirilor și Științei, Fort Lauderdale

6. Croaziera doar pentru adulți May the Fourth Be With You Star Wars - Croaziera cu pirati a lui Salty Sam

7. Concert de Ziua Războiului Stelelor (May The Fourth Be With You) - Teatrul Amaturo la The Broward Center for the Performing Arts, Fort Lauderdale

8. Sărbătoarea anuală a Zilei Războiului Stelelor - centrul orașului Panama

9.May the Fourth Be With You  - Boxi Park, Orlando

10. Aveți un maraton de filme Star Wars - Toate filmele și emisiunile TV sunt disponibile pentru a fi transmise în flux pe Disney+



    La noi...mai usor cu Star Wars!

In afara de generatia mea - doar de aia ne numim GENERATIA STAR WARS - nu am mai auzit sa se serbeze pe undeva.



    Prima atestare documentara a  sarbatoririi acestui eveniment la noi in tara, s-a intamplat joi, 4 mai 2023 - adica anul trecut-  cand matinalii Digi FM au avut parte de un moment memorabil prin vizita neașteptată a emblematicului personaj Darth Vader în studioul lor. Alături de acesta, cei trei prezentatori, cu umorul și energia caracteristice, au marcat Ziua Star Wars, prin discuții amuzante și provocări interesante legate de universul fascinant creat de George Lucas... in rest, Silenzio Stampa!

     Poate ca acum profitand de minivacanta de 1Mai si de Sarbatorile Pascale, fanii, ar putea sa se intalneasca si sa strige cat ii tin plamanii: "May the Force be with you"!




Niciun comentariu: