marți, 29 octombrie 2019

Din nou despre " Timp Lipsa " vol. 1



Recenzie de prof. Elena - Maria Nișcoveanu

Dacă în volumul de versuri “Egocentric” Claudiu Oțeleanu a dat dovadă de mult realism și finețe, acestea se regăsesc și în noul său roman, ‘’Timp lipsă’’. 
Ceea ce șochează este faptul că, prin cuvintele naratorului, înțelegem că autorul nu a uitat nimic, chiar nimic din ce a trăit…
Fiecare întâmplare este descrisă clar, cu o avalanșă de amănunte , care te prind în mrejele acțiunii, fapt ce dovedește capacitatea de a reinerpreta fiecare trăire: frustrare, șoc, dezamăgire, revoltă…multă ironie amară.
Descrierea de la începutul volumului dovedeste același fin observator al detaliilor, citind rândurile îți apare în fața ochilor clădirea penitenciarului, vezi peisajul din jur, trăiești senzația dată de un orășel liniștit în care totul curge lin.
Odată intrat în clădire totul se schimbă, descrierea interiorului e sobră, precisă, crează  senzația de duritate, de loc rece și neprimitor.
Experiența de jurnalist l-a ajutat, cu siguranță,să “deprindă” și să folosească cu multă ușurință limbajul specific, să redea atmosfera locului.
Naratorul reușește să descopere caracterul fiecărui deținut, limitele fiecăruia. El ne prezintă o  altă “lume” cu reguli clare, dure, reguli ce trebuiesc respectate cu strictețe căci pedepsele lovesc fără milă iar recompensele sunt rare. 
Reușind să sesizeze cu ușurință șmecheriile și practicile celor “cu experiență’’, de la obiectele “dispărute” din valiză, până la “șantajul televizorului’’, personajul se încadrează în atmosferă, fără a-și încălca principiile morale.
Sunt prezentate cu același realism și personajele celeilalte“tabere”: supraveghetori corupți sau delăsători și supraveghetori corecți, care la percheziții confiscă toate obiectele interzise.
Fraudele comise cu telefoanele mobile nu îl lasă indiferent pe narator, sesizând conducerea penitenciarului.
Ostilitatea și violența celor  din jur îl fac să ia atitudine, nu acceptă compromisuri, nu capitulează. Descrierea faptelor este clară, precisă, cu detalii uluitoare, cu date, ore, persoane,  ca și când s-ar petrece sub ochii noștri.
Cât adevăr și câtă ficțiune găsim în această scriere? Experiențele trăite au schimbat iremediabil structura sufletească a autorului, i-au ascuțit simțurile și l-au făcut mai puternic.
Timpul lipsă într-o dimensiune a vieții este un timp plin de experiențe șocante, de sentimente extreme într-o  ’’lume paralelă’’, despre care majoritatea oamenilor nu au habar,  o  altă dimensiune, unde timpul are o altă curgere…


Editura Libris

luni, 14 octombrie 2019

Space ! The final frontier! Bucharest, power by NASA!

 "Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no man has gone before!"
 Motto from Star Trek



 In perioada 06 iulie și 29 octombrie la Romexpo, poti lua parte la cea mai mare aventură spațială a vieții tale în cadrul expoziției Space Adventure, care a cucerit cinci țări deja.

 Expoziția vine în România cu multe jocuri interactive si simulatoare. 
Bucură-te de istoria uluitoare a călătoriilor spațiale și de experiența sentimentului de a fi un astronaut!







"Pamant, de pe Luna", mai stiintific, "sol lunar".



Modul de aterizare, amerizare, aselenizare...... ce-o mai zice NASA, ca o fi !





Acum sa vedem cum arata si o naveta spatiala pe dinauntru. 
Nu este din Star Wars sau 
Star Trek sau alte SF uri, 
ci este cat se poate de reala.






Rachete purtatoare ale navetelor spatiale americane.




.....si in final:


Eu zic, ca merita vazuta
- expozitia - 
poate chiar, la capitolul: de vazut o data intr-o viata. 
Daca nu o sa va placa voua, 
sigur, 
copiii vostri vor fi incantati.

vineri, 11 octombrie 2019

Din nou despre Hollywood!







Putin de Star Wars!




Teatrul Chinezesc






Pe Hollywood Boulevard - Walk of Fame.





Madame Tussauds, 
 Los Angeles, 6933 Hollywood Blvd,




California, totusi, inseamna si Oceanul Pacific.

vineri, 4 octombrie 2019

joi, 3 octombrie 2019

My Way-The Three Tenors ( 2008 - 2019 )

Cei trei tenori, aplaudati de Frank Sinatra!




Asta face parte din seria  evenimentelor  pe care le prinzi doar o data intr-o viata.
Parerea mea!