joi, 31 august 2017

luni, 28 august 2017

EGOCENTRIC pe Facebook

Pentru cei interesati de EGOCENTRIC vol. 1 , autor: Claudiu Oteleanu
enjoy it !





Brasov Street Food Festival



Lume multa, timp frumos, racoare, mancare, bautura, muzica, weekend !









Civilizat.



Preturi de preturi!!!!!!





Curiozitati: un Land Rover Defender dotat cu cuptor de pizza !!!!!


Ceva Braduri !








........si multe, multe altele.

Ce poti sa faci cu un School Bus American ?



.......Era chiar al organizatorului, sponsorului...sau ma rog, cum i-o zice...... 
KAUFLAND.

In concluzie:

sau mai clar:


......see you next year!


vineri, 25 august 2017

We Are The World - reloaded - last version

We Are The World 

25 For Haiti 

 Official Video




Campionii

Suntem parinti si de multe ori - sau de cele mai multe ori - simtim ca  suntem depasiti de situatii. 
"Copiii nu sunt singurii care cresc. Si parintii cresc. Tot asa cum noi ne privim copiii, sa vedem ce fac cu vietile lor, tot asa ne privesc si ei pe noi, sa vada ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei sa ajunga pana la stele. 
Tot ce pot face este ca eu sa ma-ntind spre ele."
 Joyce Maynard




"Copilăria este locul unde Dumnezeu poate fi substituit c-un simplu surâs. " 
Costel Zăgan



 "Un copil poate să învețe oricând un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește." 
 Paulo Coelho



"Copiii mici nu te lasa sa dormi, cei mari nu te lasa sa respiri."
proverb rusesc



Daca problema poate fi rezolvata, nu trebuie sa-ti faci griji. Daca problema nu poate fi rezolvata, nu are sens sa-ti faci griji.
Dalai Lama




"EI SUNT CAMPIONII MEI !"
Claudiu Oteleanu

joi, 24 august 2017

Decizie definitivă: Alpha Bank a folosit clauze abuzive și este obligată să modifice toate contractele de credit în care acestea apar


Alpha Bank pierde definitiv un proces pe clauze abuzive cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și este obligată să elimine mai multe clauze privind dobânzile și comisioanele din toate contractele de credit de consum încheiate înainte de 2010. 

Curtea de Apel București a respins apelul Alpha Bank, cea mai mare bancă cu acționariat grecesc din România. Decizia, rămasă definitivă, ar trebui să ducă la modificarea tuturor contractelor cu astfel de prevederi, pentru că vine în urma unui proces pornit de ANPC după 2013, când legea privind clauzele abuzive din contracte a fost modificată în favoarea consumatorilor. 

Tribunalul București a stabilit, în noiembrie 2015, că Alpha Bank a utilizat o clauză ilegală privind variația dobânzii din contractele de "facilitate și garanție reală și mobiliară".

Banca stabilea, în contractele de facilitate de credit încheiate înainte de 2010, ca dobânda să fie calculată în funcție de o referință internă, pe care banca o putea modifica în orice moment, la care se adăuga o marjă fixă. Dobânda varia "în funcție de condițiile dominante ale pieței sau a modificărilor circumstanțelor în care aceasta a fost inițial stabilită, precum și în raport de politicile de creditare ale Băncii”, potrivit unei clauze contractuale eliminate de Tribunal. 


Instanța a mai eliminat și clauza care spunea că debitorul este obligat să ramburseze anticipat tot creditul, în termen de cinci zile, dacă nu e de acord cu noul nivel al dobânzii. 

Din contracte dispare și comisionul de administrare, al cărui cuantum era inclus în valoarea creditului. 

Tribunalul a eliminat, în plus, prevederea prin care banca putea modifica cuantumul comisionului de risc, dacă o analiză internă arăta că debitorul a devenit mai riscant. 

 “Obligă pârâta SC Alpha Bank România SA să modifice toate contractele de credit cu garanție reală mobiliară în curs de executare, precum și să elimine clauzele abuzive din contractele preformulate de același tip, destinate a fi utilizate în cadrul activității profesionale”, se arată în decizia Tribunalului din 2015, menținută acum de Curtea de Apel. 

Debitorii Alpha Bank nu vor primi însă și banii plătiți în plus către bancă în baza acestor clauze, pentru că instanța a respins capătul de cerere al ANPC prin care solicita rambursarea sumelor, așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte procese de acest tip deschise de Autoritate. 

Debitorii vor putea, însă, să solicite pe cale individuală daunele, în baza acestei decizii. 

Astfel de clauze privind dobânzile și comisioanele au făcut parte din contractele aproape tuturor băncilor înainte de 2010 și au umflat ratele de credit ale debitorilor, inclusiv în perioada de criză, când băncile au crescut dobânzile, deși referințele de piață la care ar fi trebuit să se raporteze, dacă contractele ar fi fost transparente, au scăzut la minime istorice.

Profit.ro a solicitat o poziție de la Alpha Bank privind acest dosar și va publica răspunsul băncii. 

În 2010, Guvernul aproba Ordonanța de Urgență 50, care implementa o directivă europeană și ar fi trebuit să ducă la transparentizarea costurilor din contractele de credit. Băncile au fost obligate să calculeze dobânzile variabile în funcție de indicatori de piață precum Euribor/Libor/Robor și unele comisioane, precum cel de risc, au fost interzise. Instituțiile de credit au înțeles să aplice prevederile OUG 50, prin acte adiționale, astfel încât să nu fie afectate și au calculat noi marje de dobândă, care au încorporat majorările anterioare ale dobânzii variabile. 

Totdată, unele bănci au schimbat denumirea comisioanelor. 

Parlamentul a modificat OUG 50/2010, astfel încât să nu se aplice și creditelor în derulare. Cele mai multe bănci au păstrat, însă, prevederile actelor adiționale. Dezbaterile din 2010 au rezultat într-un val de procese pe clauze abuzive, 

în temeiul legii 193/2000. Clienții au câștigat mii de litigii individuale sau de grup împotriva băncilor, însă deciziile s-au aplicat doar în acele cazuri, iar practica nu a fost unitară. 

Din 2013, ANPC poate cere eliminarea clauzelor pe care le consideră abuzive din toate contractele preformulate, fără a fi nevoie ca toți consumatorii afectați să facă plângeri.

sursa: Profit.ro 

Legea falimentului personal nu se aplică anul acesta, ci de la 1 ianuarie 2018



   Termenul de intrare în vigoare a legii care introduce, în premieră în România, procedura de insolvență pentru persoanele fizice, a fost amânat pentru a treia oară, potrivit unui act publicat  în Monitorul Oficial. 
   Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, iar nu pe 1 august 2017, așa cum se stabilise la ultima amânare.
   Inițial, Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice ar fi trebuit să intre în vigoare pe 26 decembrie 2015. 
   Prima amânare a fost făcută prin OUG nr. 61/2015, când s-a propus data de 31 decembrie 2016 ca dată de intrare în vigoare, însă aplicarea actului a fost amânată iarăși, de data asta pentru 1 august 2017, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 98/2016.
   Cu toate acestea, autoritățile nu sunt pregătite pentru intrarea în vigoare a legii la 1 august 2017legea urmând să intre în vigoare abia la 1 ianuarie 2018, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 6/2017 pentru modificarea Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, act ce a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 614 din 28 iulie 2017.

luni, 21 august 2017

SoriDia din Halchiu, in urcare, printre locatiile preferate de brasoveni ..... si nu numai!

De departe seamna cu o statiune plina de verdeata.


O locatie pentru toate varstele. 
Apa din piscina, bucuria micutilor si .....
mandria parintilor / bunicilor/ stabunicilor/unchilor/matusilor/etc.







.....pot sa stau si singur !... Sic!


....cat despre tineri : prezenti si activi !

Soare, buna dispozitie, apa, aproape de Brasov - iata reteta unei zile de vara, de vacanta...."la botul calului"!

marți, 15 august 2017

Cum arata locomotivele noastre.....ca despre trenuri!



Locomotive venite parca din preistorie.






Asta, parca mai arata ...cumva!


Cat despre trenuri.....



......si o gara pe masura! Da, este Gara Brasov!


Va vine sa credeti. Anul 2017, luna : august, ziua :15.

duminică, 13 august 2017

Strandul SoriDia - Halchiu, jud. Brasov

Locuri inedite de relaxare, daca sunteti  in vacanta,  sau nu - la aprox.  15 km de Brasov - intr-un loc total atipic, adica la tara.


Baie, gazon, verdeata, umbra, sezlonguri,  mancare buna, bautura mai mult decat civilizata, muzica. 


Multa lume cunoaste locatia, dar secretul s-a pastrat ..."din '44". Cica, l-au construit sasii, pe vremea aia, adica in ' 44. 





...... ce sa mai zic? 
Enjoy it!