sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Managementul Haosului volumul I, editura Napoca Star - lansare Joi, 30 noiembrie 2023, un eveniment audio - vizual complet

 In cadrul evenimentului de lansare a volumului I din Managementul Haosului, inauguram si o expozitie cu lucrari de exceptie a lui Calin Nitu - ilustratorul volumului II si III din trilogia EGOCENTRIC si Managementul Haosului volumul I

Pot fi admirate si achizitionate lucrarile expuse din volumele amintite. 

De asemenea o expozitie de lampi - unicat, confectionate de Calin Nitu, vor completa vizualul serii de Sf. Andrei. 

Evenimetul va fi prezentat de Razvan Stroe si animat de Dionysios Passas (...deci seara cu muzica greceasca !). 








Un eveniment audio - vizual complet!

miercuri, 22 noiembrie 2023

Managementul Haosului volumul I - Editura Napoca Star - Claudiu Oteleanu

 



“Dragă Claudiu, am parcurs primul capitol. 

Este polemic, în astfel de situații trebuie să înfrunți de unul singur, întâlnirea cu cititorii.”

Varujan Vosganian

sâmbătă, 11 noiembrie 2023

In curand!


 Managementul Haosului

volumul I

Editura Napoca Star

autor: Claudiu Oteleanu

ilustratia : Calin Nitu

joi, 9 noiembrie 2023

Sfântul Claudiu sărbătorit pe 9 noiembrie

 




În calendar ortodox 2021, pe data de 9 noiembrie Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Claudiu, alături de Sfinții Mucenici Castor, Sempronian și Nicostrat.

Sfântul Claudiu era un mucenic care a pătimit pe vremea împăratului Dioclețian.

Viața Sfântului Claudiu și a celor trei mucenici

Cei patru mucenici au trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305) și erau meșteri în arta sculpturii în marmură. Toți cei patru au plătit cu viața pentru credința în Dumnezeu, deoarece nu au fost de acord să sculpteze în marmură chipul zeului Asclepios, un zeu care era considerat vindecător de către împărat. Mucenicii au primit porunca de a ridica o statuie închinată zeului Asclepios al medicinei, dintr-un bloc de marmură.

Atunci când au ajuns la cioplirea chipului său, meșterii împreună cu ucenicul lor au refuzat, motivând că sunt creștini și nu doresc să ajute la confecționarea unui idol.

După treizeci și una de zile, statuia a fost dezvelită în fața împăratului, dar finisată de alți sculptori păgâni, fără ca împăratul să știe.

Crezând că a fost opera celor considerați cei mai buni sculptori din atelier, cei patru mucenici, împăratul a fost mulțumit, însă slujitorii păgâni i-au spus că acești creștini au refuzat porunca imperială.

Atunci, auzind acestea, împăratul l-a însărcinat pe un dregător cu numele Lampadie să-i convingă să apostazieze, căci le cunoștea meșteșugul, iar dacă aceștia vor refuza, să fie pedepsiți pentru sacrilegiu.

Văzând credința celor patru mucenici și al cincilea meșter, Simpliciu, a trecut de partea lor, iar cei invidioși i-au pârât la împărat, spunând că acești meșteri conduc lucrările numai prin superstiție și magie, căci nu vor să știe decât de credința lor în Hristos.

Împăratul i-a întrebat pe meșteri dacă acest lucru este adevărat, iar mucenicul Claudiu a răspuns:

“În toate ne-am arătat ascultători, împărate, afirmă el, dar chipul acestui zeu nu vrem și nu putem să-l facem”.

Pătimirea și încununarea Sfântului Claudiu

Timp de cinci zile, Lampadie i-a adus pe mucenici înaintea templului lui Apollo și le-a cerut să se jertfească zeului.

Fie îi ademenea cu diferite bogății promise, fie îi amenința prin tot felul de chinuri, iar toate astea pentru a-i face să renunțe la credința creștină. Însă mucenicii nu s-au lăsat clintiți și nu au vrut să audă de porunca zeului.

Astfel, împăratul a decis să termine cu cei cinci și a dat ordin să fie închiși de vii în sicrie de plumb și aruncați în apa fluviului Sava.

Când a auzit vestea, episcopul Chiril, care era închis și el în temniță, a murit de supărare. După câteva zile, un creștin cu numele de Nicodim a scos din apă sicriele și a avut grijă de înmormântarea osemintelor sfinților.

Așa și-au găsit sfârșitul meșterii creștini Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat și ucenicul lor Simpliciu.

Sfântul Claudiu sărbătorit pe 9 noiembrie

Pe data de 9 noiembrie sunt sărbătoriți zeci de mii de români ce poartă numele de Sfântului Mucenic Claudiu. Se spune despre posesorii numelui Claudiu și Claudia că sunt persoane inteligente, echilibrate, istețe, sociabile, care se exprimă foarte bine prin scris, au încredere de sine și reușesc în tot ce își propun.

Sursa:“ redactia Libertatea”




O zi specială, pentru toți cei care poartă numele de 

Claudiu şi  Claudia. 

La mulți ani de ziua numelui vostru! 

La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. 

Sănătate și numai bucurii!